Inštruktorica Patricija B. za slovenščino

Več o meni

Moje ime je Patricija Berglez in sem pedagoginja po srcu. Potreba po širjenju ljubezni do slovenskega jezika in poučevanja na splošno je v gimnazijskih letih rasla in postala poslanstvo, zato sem se po opravljeni klasični gimnaziji na I. gimnaziji v Celju vpisala na študij slovenistike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sem oktobra leta 2022 magistrirala in zaključila magistrski pedagoški program slovenistike (književni in jezikovni del). Zaradi potreb, s katerimi sem se srečevala pri svojem pedagoškem delu v času študija, se izobražujem na področju psihologije in psihoterapije na podružniški Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, saj se zavedam, da je dober pedagog tisti, ki posluša in razume učenčeve oz. dijakove potrebe – s poznavanjem le-teh pa uspe prilagoditi razlago in posledično poskrbi za dobro poznavanje snovi ter za dobre razredne in širše odnose.

Izkušnje

V Ljubljani sem delovne izkušnje nabirala tako, da sem bila vodja konverzacij na 55., 56. in 57. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture pod vodstvom Centra za slovenščino kot drugega in tujega jezika. Na tem seminarju sem kot vodja pridobila veliko izkušenj, ne zgolj s poučevanjem slovenščine kot prvega jezika, ampak tudi s poučevanjem tujcev slovenščine kot drugega oz. tujega jezika. Poučevala sem starostno heterogene skupine (študente in odrasle). Raziskovalna žilica je v letu 2019 poskrbela, da sem se začela podrobneje ukvarjati s sinhronim razvojem slovenskega jezika in tako sem sprva sodelovala s Fakulteto za računalništvo in informatiko v Ljubljani, kjer sem se ukvarjala z naglaševanjem zvočnih datotek in z ustvarjanjem sintetizatorjev govora. Poleg tega sem postala del ekipe na Institutu Jožef Stefan, kjer sem sodelovala pri nastanku učnega korpusa in elektronske različice oblikoslovnega slovarja. Želja po raziskovanju še naprej raste, zato se bom v kratkem vpisala na doktorski študij. Preizkusila sem se tudi v prevajalskih vodah, in sicer sem tovrstne izkušnje nabirala v jezikovni agenciji Taia Int, d.o.o., kjer sem po naročilu prevajala in lektorirala različne tipe besedil iz španskega v slovenski jezik. Od leta 2020 se poklicno ukvarjam s poučevanjem in inštruiranjem. V podjetju Horizont Ljubljana vodim priprave na maturo iz slovenščine za srednjo poklicno ter splošno maturo (tako jezikovni kakor esejistični in književni del). Prav tako vodim inštrukcije slovenščine za osnovno, srednjo in fakultativno raven, tečaje slovenščine kot drugega ali tujega jezika, po potrebi pa tudi lektoriram. Moje znanje angleškega in španskega jezika je tekoče, latinski jezik je moja strast. Mislim, da je moja odlika predvsem neomajna pomoč, natančnost, organiziranost, odločnost, strpnost in neizmerno veselje do poučevanja (v svoja poučevanja tako zelo rada vnašam tudi druga področja ter psihološke in življenjske napotke, ki so se izkazali za dobro metodiko dela).

Način poučevanja

Rada pomagam ljudem in se posvetim vsakemu posamezniku, tako poskušam v svoje pedagoške ure vključevati in aktivirati vsakega učečega se. Mislim, da imam na svojem strokovnem področju nujno potreben pedagoški eros in didaktično naravnanost; raziskovanje slovenskega jezika in psiholoških vidikov v medsebojnih odnosih pa veljajo za mojo strast. Moje poslanstvo je torej delo z učenci in dijaki, saj se vedno bolj zavedam, da jim zmorem poleg znanja  razložiti vsakdanje težave, s katerimi se srečujejo, kar velja za ključ do njihove uspešnosti tako na šolskem kakor tudi na življenjskem polju.

Inštruktorica Patricija B.

Sem inštruktor za predmete
Priprave na maturo - Esej, Priprave na maturo - Slovenščina, Slovenščina
Izkušnje

5 let │4000+ ur

Izobrazba
Magistrica profesorica slovenskega jezika
Jeziki poučevanja
Slo | Ang
Lokacija
Horizont Ljubljana, Splet
Razpoložljivost

Pon: 14.00 – 20.00

Tor: 14.00 – 20.00

Sre: 14.00 – 20.00

Čet: 14.00 – 20.00

Pet: 14.00 – 20.00

Sob: 8.00 – 14.00

Ned: po dogovoru

Online
Možnost opravljanja inštrukcij online.

Koledar razpoložljivosti

AIzaSyAhB3RWmQlu2MCiXIwxVGZdDKbZJPJW9vo

Naši inštruiranci pravijo

Osnovne šole, srednje šole, gimnazije

Individualno

Dvojice ali trojice

16€

šolska ura

11€

šolska ura

PAKET 10 UR
155€

PAKET 10 UR
107€

PAKET 20 UR
300€

PAKET 20 UR
207€

Fakultete

Individualno

Dvojice ali trojice

18€

šolska ura

13€

šolska ura

PAKET 10 UR
175€

PAKET 10 UR
126€

PAKET 20 UR
340€

PAKET 20 UR
245€

Rezerviraj inštruktorja

Ime in Priimek
Telefonska številka
E-pošta

Izberi število šolskih ur

Izberi predmet

Izberite lokacijo


Bi še kaj dodali? (opcijsko)

Ostali inštruktorji

Ostali inštruktorji, ki ustrezajo vašim iskalnim kriterijem.

Ajda

Lokacija: Horizont Ljubljana, Ljubljana, Splet

Inštrukcije: Angleščina, Nemščina, Slovenščina

Inštruktorica slovenščine Brina

Brina

Lokacija: Ljubljana, Novo mesto, Splet

Inštrukcije: Slovenščina, Sociologija

Mateja

Lokacija: Ljubljana, Sežana, Splet

Inštrukcije: Jezikovni tečaji - Slovenščina, Slovenščina

© Vse pravice pridržane | Inštrukcije Horizont 2022
Loading...